Dámy, víte, co si obout na vánoční a silvestrovský večírek?

Období firemních vánočních večírků a silvestrovských oslav se blíží a vybrat si na takovou akci ty správné dámské společenské boty může být náročné. Poradíme vám, jak na to, abyste se cítila pohodlně, ale zároveň se nedopustila žádného faux pas.

Dámské lodičky jako sázka na jistotu

Klasickou dámskou obuví do společnosti jsou lodičkyuzavřené boty s elegantním profilem a kulatým výřezem na nártu. Jejich podpatky mohou být v různých výškách i tloušťkách, každopádně tato obuv opticky prodlužuje nohu a dodá vám větší eleganci. 

Čím vyšší podpatek, tím větší efekt, ale opravdu vysoké podpatky nejsou pro každou ženu. Zvláště pokud na ně není zcela zvyklá. Takže nechodíte-li „na vysoké noze” běžně, na celovečerní akci obujte raději lodičky na nízkém podpatku.

 

Plné, nebo otevřené?

Etiketa velí, že na významné společenské akce patří pouze lodičky s plnou patou i špičkou. Jak to tedy je, pokud vám v e-mailu přistála pozvánka na vánoční večírek? 

Jedním z rozhodujících faktorů je, zda pozvánka obsahuje předepsaný dress code. Black tie vyžaduje večerní toaletu a obuv s uzavřenou špičkou. Ideálně tmavou.

 

Pokud je uveden cocktail dress, připravte si koktejlové šaty a obout můžete klidně páskové boty. Nezapomeňte však, že k otevřené špičce nepatří silonky, což v zimním období nebude úplně příjemné. 

Boty na party ve stylu smart nebo business casual by měly být v decentním neutrálním odstínu. Šedé, béžové nebo hnědé lodičky to jistí.

Není-li uveden dress code, rozhoduje místo konání. Čím honosnější prostory, tím slavnostnější by outfit na vánoční večírek měl být.

Na Silvestra oslňujte 

Silvestrovskou party si neumíme představit bez výraznějších modelů. Efektní budou červené šaty nebo klasické malé černé se zlatými doplňky. A to stejné platí i o botách. Červenými lodičkami skvěle doplníte téměř jakýkoliv silvestrovský outfit.

 

Vysoké boty do společnosti? Ano, ale…

Pokud víte, že vánoční večírek, na který se chystáte, bude opravdu velmi neformální, můžete zvolit i kozačky nebo kotníkové boty na podpatku. Hodí se k šatům i sukni, parádně sedí také ke zkráceným kalhotám. Pro posezení v restauraci, kterému předchází například návštěva adventních trhů, to pravé.

 

Pohodlí především

Určitě nechcete dobře jen vypadat, ale také se tak cítit. K vyladěnému outtfitu se příliš nehodí kyselý úsměv kvůli bolavým nohám. Výši podpatku jsme už zmiňovali. Vezměte v úvahu, zda jste na podpatky zvyklá, a také program večírku – budete převážně sedět, korzovat, nebo tančit?

Skvělou volbou pro váš komfort jsou kvalitní boty z kůže. Tento materiál je měkký a pružný, přizpůsobuje se tvaru nohy. To ale chvíli trvá, proto si na party rozhodně neberte úplně nové boty. Nejprve si je doma trochu „prošlápněte”.

Buďte za hvězdu s námi

Oblečení včetně obuvi na firemní vánoční večírek nepodceňujte. Nejde tam jen o zábavu, může to být příležitost, jak udělat skvělý dojem na vedení, kolegy nebo klienty. Na Silvestra si naopak můžete dovolit trochu uvolněnější styl. V každém případě si vhodné boty vyberte u nás, nešlápnete vedle.

Vyberte si obuv na zimní party

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz